X

La pandèmia no frena la construcció de nous cellers a Mallorca

L'aparició de nous cellers va associat a un creixement del nombre d'hectàrees de vinyes plantades destinades a la vinificació

24/05/2021

La pandèmia no frena la construcció de nous cellers a Mallorca

Malgrat la greu crisi econòmica causada per la Covid, el sector vitivinícola de Mallorca no atura de créixer. En aquests moments, arreu de l’illa estan en marxa diversos nous projectes, alguns dels quals es desenvolupen al municipi de Sencelles on  – en aquests moments- ja hi ha una dotzena de cellers en funcionament.

A la finca de Son Aloy des de fa uns mesos hi ha en funcionament el celler de Santa Catarina, que és hereu del que va funcionar a Andratx fins a l’any 2002 i que havia fundat l’any 1985 Estellan Lundqvist, un suec enamorat de Mallorca. Però el celler de Santa Catarina, que pot arribar a produir fins a 350 mil botelles de vi, no és l’únic projecte nou. En una finca de la carretera entre Binissalem i Biniali s’hi està aixecant el nou celler de Binivista, que és de capital danès.

L’aparició de nous cellers va associat a un creixement del nombre d’hectàrees de vinyes plantades destinades a la vinificació. L’any 2019 s’arribà a les 1900. El creixement de la superfície de vinya ha estat constant durant els darrers anys i només l’any passat, a causa de la pandèmia, aquesta superfície va disminuir al voltant de dues-centes hectàrees. 

 

24/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris