X

El ministre d’Afers Exteriors marroquí acusa Espanya de crear la crisi migratòria

Les autoritats espanyoles ja han identificat prop de 800 menors dels que arribaren la setmana passada a Ceuta

24/05/2021

El ministre d’Afers Exteriors marroquí acusa Espanya de crear la crisi migratòria

El Marroc es pronuncia amb tota claredat. El ministre d’Afers Exteriors, Nasser Bourita, acusa Espanya de crear aquesta crisi i de voler que l’assumeixi Europa. Bourita ha explicat que no hi ha contacte entre el país norT-africà i l’estat espanyol des que s’inicià aquest conflicte i que el Marroc, mai no ha estat informat de l’acollida hospitalària del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, tal com comunicà Arancha González-Laya.

El ministre d’Afers Exteriors marroquí ha defensat que la seva nació ha cooperat molt en la supervisió de les fronteres, i que no ho ha fet per una contrapartida. El Marroc rep prop de 240 milions de la Unió Europea pel control migratori, i alguns experts en relacions internacionals sí que pensen que és una estratègia amb la qual el país cerca rebre una major quantitat dels fons europeus.

Mentrestant a Ceuta, aquest cap de setmana moria un jove migrant en caure des d’una altura d’uns deu metres al port de la ciutat, i un altre roman ingressat després de ser colpejat al carrer amb un bat de beisbol. També, ahir diumenge, un menor marroquí es fracturà una cama, quan intentava fugir per la teulada de les naus d’El Tarajal, un dels punts d’acollida dels menors arribats aquests dies.

24/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris