X

La pròrroga dels ERTOs continua sense acord

La patronal rebutja la proposta del Govern central i l'ampliació no s'ha aprovat al Consell de Ministres d'avui, tal i com es preveia

25/05/2021

La pròrroga dels ERTOs continua sense acord

La patronal CEOE ha rebutjat la darrera proposta del Govern central per prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que finalitzen el pròxim 31 de maig. Això ha impedit que la pròrroga fins al 30 de setembre s’hagi pogut aprovar en el Consell de Ministres d’aquest dimarts, tal com estava previst. Ara l’Executiu haurà de celebrar un Consell de Ministres extraordinari abans de finalitzar la setmana, si tanca un acord, o aprovar-ho sense el suport dels agents socials.

Les gairebé 30.000 persones que estan en un ERTO a les Balears estan pendents d’aquestes negociacions entre govern espanyol, patronal i sindicats, per prorrogar les prestacions fins al 30 de setembre. El principal escull, ara mateix, és que l’Executiu vol rebaixar les exoneracions pels treballadors que es mantenguin en l’ERTO, i així incentivar la seva incorporació al mercat laboral, i la patronal no hi està d’acord. El sindicat CCOO ha dit aquest dimarts que espera que s’arribi a un consens al més aviat possible.

25/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris