X

El tanc de tempestes de Palma funcionarà l’abril de 2022

Servirà per evitar que, amb les plogudes, l'aigua de les clavegueres de Palma vessi a la mar i hagin de tancar Can Pere Antoni i Ciutat Jardí

25/05/2021

El tanc de tempestes de Palma funcionarà l’abril de 2022

El tanc de tempestes arreplegarà les aigües mixtes (de pluja i residuals) de la Palma urbana i evitarà que acabin a la mar. Els vessaments obliguen a tancar les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí

La infraestructura costa 27 milions d’euros i, en funcionar, l‘abril de 2022, evitarà el 90% dels vessaments.

Aquesta és la primera fase per modernitzar la gestió de les aigües residuals de ciutat.  El tanc de tempestes està aferrat al solar de la nova depuradora que ha de substituir l’EDAR II, projectada els anys 70, dimensionada per manco habitants i visitants i de tecnologia obsoleta.

Avui, el consell d’administració d’Emaya ha aprovat la signatura del conveni per arrancar el projecte de la nova depuradora, que costarà 131 milions d’euros, finançats al 80% per l’estat i al 20% per la CCAA i estarà en 5 anys.

Els responsables de la gestió de l’aigua asseguren que en funcionar la nova depuradora s’hauran acabat els vessaments i que l’aigua depurada serà de millor qualitat.

25/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris