X

Una start up mallorquina permet als estrangers pagar els seus imposts a Espanya

Han d'ésser propietaris no residents per fer servir "IberianTax"

25/05/2021

Una start up mallorquina permet als estrangers pagar els seus imposts a Espanya

Els estrangers que tenguin una casa a Espanya i no siguin residents ja poden fer tots els tràmits de manera més fàcil, en línia i sense sortir de casa. Neix IberianTax, un servei que permet als estrangers amb propietats a Espanya presentar i pagar el seus imposts des de qualsevol part del món i sense necessitat de coneixements fiscals.  Cada any, més de 40.000 persones no residents adquireixen una propietat a Espanya, i, almenys una vegada a l’any, aquestes persones han de presentar l’impost sobre la renda. Aquí entra en joc la nova start up emergent creada al Parc Bit, IberianTax.

I és que tot i les estadístiques i notícies publicades els darrers mesos, algunes immobiliàries apunten que les vendes d’habitatges a estrangers no residents continuen a l’alça. L’alemany és el que més compra i els britànics sí que fan una passa enrere principalment pel Brèxit.

Ib3 ràdio ha parlat amb diferents immobiliàries amb demanda estrangera que expliquen que les perspectives són bones i que estàn esperançats. Després d’un 2020 amb una baixada del 26’5% en el mercat residencial per mor de la Covid i de les restriccions de la mobilitat, torna la demanda estrangera. Això és el que comenta el sector consultat. Això sí, gràcies a l’interès dels compradors alemanys de classe mitjana i alta. Ara bé, la pandèmia té una doble lectura perquè, per exemple, el director del Pollentia Properties, José martín Morillo, explica que el Coronavirus ha creat un efecte “compra” de propietat a les Illes que no s’esperaven, especialment al Pla de Mallorca. Cerquen espais amplis i tranquil·litat, és el que explica Maria José, manager de Kensington Finest properties.

Sempre han fet feina amb el mercat europeu, principalment britànic i alemany. Ara amb el Brèxit i les restriccions són els alemanys els principals compradors mentre que els britànics han fet una passa enrere. I s’ha de dir que els preus es mantenen i fins i tot pugen a causa que per invertir en aquestes propietats, els compradors han de tenir un poder adquisitiu elevat.

25/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris