X

Aprovada la Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal

El Congrés prohibeix les amnisties fiscals, limita l'ús d'efectiu a 1.000 euros i endureix el règim fiscal de les sicav

25/05/2021

Aprovada la Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal

La Comissió d’Hisenda del Congrés ha aprovat la llei contra el frau fiscal que inclou, entre altres mesures, la prohibició d’amnisties fiscals, la limitació de l’ús de l’efectiu a 1.000 euros quan una de les parts sigui empresari o professional i l’enduriment del règim fiscal de les sicav.

La comissió ha donat el vistiplau a la norma per majoria -PP i Vox han votat en contra- amb competència legislativa plena, per la qual cosa passa directament al Senat per a continuar amb la tramitació parlamentària.

Han passat set mesos des que el projecte de llei va entrar en el Congrés el passat octubre, encara que la norma ja havia estat aprovada per primera vegada en Consell de Ministres a la fi de 2018, però no va arribar a tramitar-se perquè es van convocar eleccions anticipades.

De les esmenes introduïdes en el Congrés, destaca l’extensió als particulars de la limitació a un màxim de 1.000 euros dels pagaments a empreses o professionals, quan en el text original se circumscrivia a l’àmbit empresarial i professional.

25/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris