X

La pandèmia aboca els joves de les Illes a demanar la Renda Social Garantida

Anteriorment els sol·licitants eren persones de més de 55 anys que havien quedat sense feina a la crisi del 2008-2014

27/05/2021

La pandèmia aboca els joves de les Illes a demanar la Renda Social Garantida

Imatge d'arxiu.


La pandèmia dinamita les possibilitats dels joves: un 36% no te cap classe d’ingrés

La pandèmia duu pobresa. A les Illes, el perfil majoritari entre els beneficiaris de la Renda Social Garantida cada vegada abasta més gent, i més jove. “Els joves d’entre 25 i 44 anys comencen a ser el perfil majoritari”, explica a IB3 Notícies la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, que apunta que anteriorment els sol·licitants eren persones de més de 55 anys que havien quedat sense feina a la crisi del 2008-2014. Ara, però, diu Santiago, s’atèn a “gent jove que llavors entrà en el mercat laboral substituint als que en sortien i que ara ha quedat sense feina”, per la ralentització econòmica de la crisi de la COVID-19. Són persones, segons Santiago que “de moment no tenen feina, però en tornaran a tenir entre aquest estiu i l’any que ve”.

La consellera també ha assegurat que la Renda Social Garantida és un dels projectes dels quals el seu equip se sent més orgullós, i que des que es va estrenar el 2016 ha atorgat ajudes a 21.000 persones “que no tenien cap ingrés per cobrir necessitats bàsiques”.

Així i tot, Fina Santiago admet que hi ha recorregut per millorar. Per exemple, fent que el termini entre la sol·licitud i l’ingrés de la prestació sigui més curt, ja que ara dura entre un mes i un mes i mig. Això en cas que es presenti bé la documentació, perquè si no aquest període es pot allargar. A banda d’això, “no es pot considerar que hi hagi una llista d’espera pròpiament dita perquè és un dret autonòmic que no està lligat a pressupostos”, diu Santiago. “La persona que ho sol·licita”, afegeix, “signa una declaració on assegura que compleix requisits i a partir d’aquí es tramita”.

Pel que fa al major nombre de sol·licituds per part de dones, Santiago assegura que la majoria en realitat són parelles, però que normalment qui presenta la demanda d’ajuda és la dona.

27/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris