X

La Policia Nacional reforçarà la UFAM davant l’increment de denúncies per violència de gènere

L'anomenada "sala amable" serà el nou lloc on la UFAM atén les víctimes de violència masclista

27/05/2021

La Policia Nacional reforçarà la UFAM davant l’increment de denúncies per violència de gènere

La Unitat d’Atenció a la Família i Dona del cos nacional de Policia, la UFAM, serà reforçada per l’increment de casos de violència de gènere experimentat durant els darrers mesos. Així ho ha assegurat aquest dijous el cap del cos a les Balears. Ho ha dit, precisament, durant la inauguració d’una sala amable a la prefactura de la Policia Nacional a Palma; aquesta infraestructura té com a objectiu dotar d’una major calidesa les víctimes d’aquests tipus de delictes, i especialment els seus fills.

L’anomenada “sala amable” serà el nou lloc on la UFAM atén les víctimes de violència masclista. Una infraestructura que ja està en servei en altres edificis dels cossos de seguretat de l’estat. Colors i juguetes per entretenir els menors, amb els quals normalment assisteixen les víctimes; i estors als despatxos per donar una major protecció i intimitat a les víctimes durant les seves declaracions. I és que des de l’inici de la pandèmia ha augmentat el nombre de denúncies d’aquests delictes.

Balears és la comunitat de tot l’estat on més denúncies per violència de gènere es presenten; i d’acord amb l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència, entre el 70 i el 80% d’aquestes víctimes, tenen fills.

Tot i que fa dos anys, la Unitat d’Atenció a la Família i Dona de Policia Nacional ja va patir un reforç, es pretén tornar a augmentar el nombre d’efectius destinats a lluitar contra aquesta xacra.

27/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris