X

L’himne d’Espanya sonarà cada dematí a les escoles públiques de la ciutat de Múrcia

Cs, PP i Vox aproven la moció municipal en què també s'insta a col·locar una foto del rei en cada aula i una bandera d'Espanya en cada centre escolar

27/05/2021

L’himne d’Espanya sonarà cada dematí a les escoles públiques de la ciutat de Múrcia

Imatge d'arxiu.

Surt endavant la moció de Vox perquè a les escoles públiques de la ciutat de Múrcia soni diàriament l’himne d’Espanya abans de començar les classes. Aquest dijous s’ha celebrat el ple municipal: els vots a favor del PP i Cs a la moció de Vox han aconseguit que tiri endavant amb l’oposició del PSOE i Podem-Equo.

En la moció se sol·licita també que en cada aula hi hagi una foto de Felip VI i en cada centre escolar una bandera d’Espanya a l’entrada o en algun lloc visible.

Després de l’aprovació de la iniciativa, el portaveu del grup municipal de Vox, José Ángel Antelo, ha considerat que “avui Múrcia dona un exemple al conjunt d’Espanya perquè es converteix en un model de respecte cap als símbols que ens representen i ens uneixen a tots”. “Davant els atacs que pateix la unitat d’Espanya en alguns territoris, hem de posar en valor els elements com la bandera, la corona o l’himne, que donen unitat i coherència a tots els espanyols, símbols que garanteixen el nostre ordenament jurídic i han de ser presents en les futures generacions perquè els sentin com a seus i els posin en valor”, ha afegit.

La moció, com deiem, ha sortit endavant pels edils de Ciutadans, PP i Vox, i rebutjada pels de PSOE i Podem, que havien presentat una moció alternativa que es limitava a instar una reposició de banderes en els col·legis on estiguessin deteriorades i que ha estat rebutjada.

La coalició PSOE-Cs governa el municipi des de finals de març després de tirar endavant amb el suport de Podemos-Equo la moció de censura contra la qual formava el partit taronja amb el PP.

27/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris