X

Salut recorda que Bitcita pot gestionar 600 peticions cada hora i demana paciència a la ciutadania

27/05/2021

Salut recorda que Bitcita pot gestionar 600 peticions cada hora i demana paciència a la ciutadania

El sistema Bitcita per a demanar torn per a vacunar-se que ha habilitat aquest dijous 40.000 cites per a la població d’entre 45 i 49 anys ha experimentat alguns instants de col·lapse en les primeres hores d’obertura d’aquesta franja, davant la qual cosa des de la Conselleria de Salut s’ha demanat paciència a la ciutadania i ha animat a intentar-ho en un altre moment de menys afluència, per exemple, a la nit, quan, segons han assegurat, les cites s’aconsegueixen ràpidament.

En tot cas, des del departament que dirigeix Patricia Gómez s’ha valorat com una “grandíssima notícia” l’interès per vacunar-se que s’ha despertat entre la població i s’ha recordat que el sistema pot gestionar fins a 600 peticions a l’hora.

No és la primera vegada que el sistema de sol·licitud de cites acumula esperes. Fa dues setmanes, quan es van obrir les cites per a les persones d’entre 59 i 55 anys les esperes en el lloc web van arribar a prolongar-se en alguns moments fins als 60 minuts.

Segons van argumentar en aquell moment des de la Conselleria de Salut, la pàgina web permet gestionar un determinat nombre de sol·licituds al mateix temps. Quan se supera aquest màxim, a la resta de persones se’ls posa en llista d’espera fins que poden demanar la seva cita. En aquest punt, han explicat, l’usuari pot esperar el temps que li indiqui el sistema per a accedir o intentar-lo en un altre moment.

Més de 90.000 persones formen el col·lectiu per al qual s’han obert aquest dijous noves cites i des del departament han assegurat que en el moment en què s’acabin i hi hagi més dosi es tornaran a habilitar.

Salut ha fet una crida de tranquil·litat a la població assegurant que ciutadans que han tingut alguns problemes per a accedir a la cita en moments d’especial afluència, com quan acaben d’habilitar-se, més tard han aconseguit la cita “sense problemes”.

27/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris