X

Riu compra a TUI la seva participació del 49% de 19 hotels de la cadena mallorquina

L'operació, que ha aprovat aquest dijous el consell d'administració de TUI, està valorada en 670 milions d'euros

27/05/2021

Riu compra a TUI la seva participació del 49%25 de 19 hotels de la cadena mallorquina

El grup mallorquí Riu adquirirà a TUI el 49% de la propietat de 19 hotels que operen sota la marca RIU Hotels & Resorts, a banda de dos terrenys que estan en projecte de construcció a Mèxic i el Senegal. L’operació, que ha aprovat aquest dijous el consell d’administració de TUI, està valorada en 670 milions d’euros.

Fins ara, aquests actius eren propietat dels dos socis estratègics amb una participació de TUI del 49% i de la família Riu en un 51%, segons ha detallat l’hotelera mallorquina en un comunicat.

Una operació en el marc de la crisi de la Covid-19

L’operació s’emmarca en la situació de crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 que ha afectat profundament la indústria turística. Tot i això, i gràcies a un esforç d’endeutament extraordinari, Riu diu que “segueix i seguirà donant suport al seu soci estratègic i comercial a llarg termini”. Riu assegura que seguirà treballant en la reactivació, amb la intenció de mantenir tots els llocs de treball.

Al comunicat, Riu ha assenyalat que en les negociacions ha imperat “la lleialtat”, ja que ambdues empreses tenen voluntat de mantenir i reforçar la seva relació estratègica i comercial, segons ha dit, a llarg termini. TUI manté la participació del 50% a RIUSA II S.A., empresa que gestiona i opera els hotels de la marca Riu i que van fundar ambdúes companyies el 1993.

27/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris