X

Menorca, la primera i única regió d’Espanya que entra en fase de nova normalitat, segons el Ministeri

Les dades mostren una incidència a 14 dies de 15 casos per cada 100.000 habitants

28/05/2021

Menorca, la primera i única regió d’Espanya que entra en fase de nova normalitat, segons el Ministeri

/EFE

Menorca és la primera i única regió d’Espanya que entra en fase de nova normalitat. Segons el darrer informe publicat ahir mateix pel Ministeri de Salut, la situació sanitària de l’illa permet parlar de nova normalitat pel que fa a la incidència de la Covid.

El mapa de la pandèmia mostra Menorca com a l’única zona de l’Estat dins la nova normalitat. La resta de territoris es troben en diferents nivells d’alerta. La número 3, la més preocupant, a regions com Madrid o Biscaia, l’alerta 2 a la província de Barcelona o Tenerife i l’alerta 1, que és la situació de Mallorca, Eivissa i Formentera.

El Ministeri arriba a aquesta conclusió després d’analitzar 8 indicadors diferents. Les dades mostren una incidència a la darrera setmana de 8 positius per cada 100.000 habitants. No hi ha cap contagi entre els majors de 65 anys, la taxa de positivitat més baixa d’Espanya després de Ceuta, una traçabilitat dels casos del 50%, i una ocupació hospitalària per pacients Covid molt baixa.

A hores d’ara hi ha 3 pacients ingressats a l’illa, un dels quals a l’UCI. Cal tenir en compte, com apunten des de la Conselleria de Salut, que les dades del Ministeri fan referència a la gent resident que ha donat positiu, i no comptabilitza els contagis de gent amb residència a una altra Comunitat Autònoma, com sí que fa Salut.

28/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris