X

El TSJIB ordena preservar el monument de Sa Feixina

El PP demana al batle Hila que ordeni "sense demora" la catalogació i protecció del monument

28/05/2021

El TSJIB ordena preservar el monument de Sa Feixina

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ordena que es preservi el monument de Sa Feixina, de Palma. Ho fa amb una resolució en la qual desestima el recursos interposats per Cort, el Consell de Mallorca i l’Associació per a la Memòria Històrica. Els demandants s’oposaven a la sentència que es pronunciava a favor de protegir el monument i de catalogar-lo com a bé patrimonial. En aquesta sentència, s’estimava un recurs que havia presentat l’Associació de Veïnats de Santa Catalina. A més, l’associació ARCA també va valorar positivament la protecció del conjunt escultòric pel seu valor històric i artístic.

La Sala opta ara per la protecció del monument, després de reconèixer que els informes que estan a favor de l’enderrocament coexisteixen amb altres, “igualment fonamentats”, que consideren que hi ha elements i valors dignes de ser protegits. El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma han dit que respecten però no comparteixen la decisió del Tribunal i Cort diu que no descarta presentar un recurs de cassació.

El PP, satisfet amb la resolució

Després de conèixer la resolució del TSJIB, el PP de Palma ha exigit al batle José Hila que “sense demora” catalogui el monument de Sa Feixina. El partit ha expressat la seva “satisfacció” per la sentència i ha dit que “és una molt bona notícia” per a la ciutat i el futur del seu patrimoni.

28/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris