X

Rússia bloqueja tres vols procedents de la Unió Europea

Són moltes les veus internacionals que interpreten aquesta acció com una mostra de suport de Vlàdimir Putin al president bielorús

28/05/2021

Rússia bloqueja tres vols procedents de la Unió Europea

Rússia bloquejà ahir tres vols de la Unió Europea amb destinació Moscou, després de negar-los una alternativa de ruta per poder eludir territori bielorús. Són moltes les veus internacionals que interpreten aquesta acció com una mostra de suport de Vlàdimir Putin al president bielorús, Aleksandr Lukashenko, en el seu enfrontament amb Occident. Precisament, els dos líders reforcen els seus vincles amb la reunió que mantenen avui a la ciutat russa de Sotxi.

Per la seva banda, la Unió Europea vol accelerar l’aplicació de noves sancions a Bielorússia, i aquest és un dels temes que tracten a les reunions ministerials de la Unió a Lisboa, que començaren ahir i que continuen al llarg del dia d’avui. Un paquet de multes econòmiques, entre d’altres, que podria ser aprovat per escrit abans del pròxim Consell d’Exteriors, previst per al 21 de juny. El dilluns passat, Brussel·les ja va prohibir a les aerolínies de Bielorússia operar en l’espai europeu, i va recomanar a les companyies comunitàries que evitassin l’espai aeri bielorús.

L’Organització de l’Aviació Civil Internacional ha acordat investigar el desviament i l’aterratge forçat ordenat per Lukashenko, d’un avió on hi havia el periodista opositor, Román Protasevich, i que fou detingut a l’aeroport de Minsk el passat diumenge.

28/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris