X

Prohens presentarà la seva candidatura per liderar el PP balear

El PP balear triarà al successor de Company en el seu congrés del 24 de juliol

28/05/2021

Prohens presentarà la seva candidatura per liderar el PP balear

El secretari general del PP balear, Toni Fuster, ha confirmat que la diputada en el Congrés Marga Prohens ha manifestat la seva intenció de presentar-se al XVIè congrés regional del partit que se celebrarà el 24 de juliol per a succeir en el lideratge de l’organització a Biel Company.

“Prohens sona amb força i ens ha traslladat la seva intenció de presentar-se”, ha dit Fuster abans de la reunió de la junta directiva del PP aquest divendres per a aprovar el calendari congressual, i ha afegit que de fet el grup de campanya de la diputada ja prepara un primer acte per a aquest dissabte en què presentarà la seva candidatura. Ho farà a les escales de la Seu, a Palma, i estarà acompanyada per batles populars i càrrecs orgànics del partit.

En aquesta junta directiva també s’ha aprovat que els candidats a presidir el PP de Balears podran presentar la seva candidatura a partir de dilluns que ve a partir de les 09.00 hores. Una junta directiva, la darrera del encara president del PP, Biel Company, després d’anunciar la seva retirada de la política. Company ha agraït el suport d’afiliats i simpatitzants durant els quatre anys que ha estat al capdavant del partit i també ha afirmat que deixa el PP més fort, unit i preparat per guanyar les pròximes eleccions.

La militància decidirà en el congrés autonòmic del 24 de juliol qui liderarà el partit en un congrés en format mixt, presencial i telemàtic en funció de la situació de pandèmia. Els aspirants tenen des de les 09.00 hores de dilluns que ve fins a les 14.00 hores del divendres 11 de juny per presentar candidatura, que ha de venir avalada per 400 afiliats. Aquest divendres també ha estat aprovat el comitè organitzador del congrés, que presidirà Maurici Rovira.

“M’agradaria que només hi hagués una candidatura”

Fuster ha recalcat que Prohens “reuneix les condicions i entre el 31 de maig i l’11 de juny té temps per a presentar la seva candidatura” i ha precisat que qualsevol afiliat que estigui al corrent de pagament de la quota de 2021 es podrà presentar. “És el que hem fet sempre i és el que hem de fer sempre i qualsevol afiliat es pot presentar”, ha insistit.

“A mi, com a secretari general, m’agradaria que només hi hagués una candidatura, igual que un a Mallorca, a Palma, a Menorca i a Eivissa, perquè demostra, en aquests moments tan delicats de la política balear, que el PP està unit i cohesionat entorn d’una persona, en aquest cas Marga Prohens, per a ser una alternativa real al Govern de la senyora Francina Armengol”, ha admès Fuster.

Encara que prefereix aquesta candidatura única, Fuster ha dit que, “si hi hagués una altra, amb tota naturalitat, com s’ha fet en altres processos, el PP sempre està preparat”.

Sobre la presentació de candidatures ha dit: “Estarem molt pendents que tot el procés es faci amb la màxima neutralitat i objectivitat com sempre s’ha fet en el PP”.

El secretari general del PP ha destacat la importància del congrés del partit “perquè sortirà una nova presidència sinó també perquè es recull un nou impuls polític derivat del situació actual”.

Ha detallat que hi haurà dues ponències a debat en el congrés i, com és habitual, la d’estatuts recull el reglament intern de la formació. Quant a la política, s’organitzarà en dues parts.

Segons Fuster, en aquesta ocasió les ponències “són molt importants perquè aquí es marcarà l’estratègia política de futur del PP per a 4 anys, és el posicionament actual, que és molt diferent al de fa 4 anys per la pandèmia”.

28/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris