X

D’asseguts, però els manacorins enguany han vist ballar els cossiers

La secretària de batlia durant quatre dècades, Maria Magdalena Perelló, fa el progó de les Fires i Festes de Primavera

28/05/2021

D’asseguts, però els manacorins enguany han vist ballar els cossiers

Els cossiers de Manacor han tornat a ballar avui després d’un any de no fer-ho a causa de les restriccions. Han ballat en quatre punts diferents de la ciutat, i la gent els ha mirat d’asseguts, a diferència del que és habitual, i que consisteix que els cossiers fan volta pels carrers de Manacor, i les persones els segueixen en el seu recoregut. Fins a un milenar de persones els han pogut observar en els quatre balls que han fet i que ha marcat l’inici de les Fires i Festes de Primavera.

Per commemorar els quarantà aniversari de la seva recuperació, ahir es va presentar un documental commemoratiu. “40 anys dels Cossiers de Manacors” és de l’autor Joan Galmés, i produït per l’Escola Municipal de Mallorquí.

El pregó de les fires i festes ha anat a càrrec de Maria Magdalena Perelló, qui durant 37 anys va ser secretària de batlia de l’Ajuntament. Perelló va conèixer i tractar els batles de la història recent de Manacor, els primers batles de la democràcia fins arribar a dia d’avui. Ha destacat alguns episodis d’aquests anys, com el cop d’estat de Tejero, les manifestacions de les camisetes verdes en favor de l’educació pública i la torrentada del Llevant.

 

28/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris