X

Atenció telefònica i atenció presencial tornen a conviure als centres de salut de Mallorca

Després d'un any, el filtratge telefònic dona pas a més presencialitat als centres de Salut de Mallorca

29/05/2021

Atenció telefònica i atenció presencial tornen a conviure als centres de salut de Mallorca

Des d’aquesta setmana, els usuaris dels centres de salut de Mallorca ja poden decidir si volen fer una consulta per telèfon o de manera presencial, sense haver de rebre una trucada prèvia del seu metge. Això, obviamente, ha fet créixer la presencialitat.

Ara mateix, les cites mèdiques per telèfon tenen un endarreriment d’entre cinc i sis dies, mentre que les consultes presencials són en màxim 48 h. S’esperen reduir aquests temps d’espera, però ara és complicat perquè, com afirma la directora mèdica d’atenció primària de Mallorca, Antònia Roca, ja es tenien endarreriments de cites donades prèviament. En qualsevol cas, apunta Roca, l’obertura de les cites presencials ja ha fet alleugerir aquesta llista d’espera.

Un mix, el de consultes per telèfon i consultes presencials, que ha vingut per quedar-se. La idea és mantenir un equilibri entre àmbdues atencions. De fet, es treballa també per poder realitzar videocridades en un futur. Encara, però, no hi ha data de quan podria estar aquesta opció en funcionament.

29/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris