X

Quines normes sanitàries han de complir els creuers internacionals per amarrar a un port espanyol?

La naviliera haurà de tenir signat un conveni amb centres sanitaris i amb hotels de cada port en cas d'haver d'evacuar-los

29/05/2021

Quines normes sanitàries han de complir els creuers internacionals per amarrar a un port espanyol?

Perquè un creuer internacional pugui amarrar a un port espanyol haurà de complir estrictament un protocol de mesures sanitàries. Primer de tot: si algú té símptomes de covid o és contacte estret no hi podrà pujar. Ja a dins, s’hauran de fer grups de passatgers i tripulants, amb horaris d’embarcament o menjades diferents per no coincidir tots a l’hora. També hauran d’habilitar un espai concret en cas que algú agafi la covid i un altre per als possibles contactes en quarantena. La naviliera haurà de tenir signat un conveni amb centres sanitaris i amb hotels de cada port en cas d’haver d’evacuar-los.

Pel que fa als passatgers, tots s’hauran de fer una PCR en les darreres 72 hores abans d’embarcar o bé una prova ràpida d’antígens el mateix dia que posaran un peu dins el creuer. A més, els que estiguin completament vacunats, hauran de presentar el certificat que ho acrediti. Durant el trajecte, també s’hauran de prendre la temperatura cada dia, i al 3r o 4t dia, s’haurà de repetir la PCR o el test d’antígens. La tripulació també haurà de seguir aquestes normes però, a més, en cas d’estar un període de temps a terra entre trajecte i trajecte, hauran de fer quarantena, ja sigui fora de l’embarcació com a dins la cabina tot sol.

En cas que hi hagi un cas positiu en arribar a port, no es podrà carregar ni descarregar cap mercaderia fins que el Ministeri de Sanitat Exterior ho autoritzi. L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment.

 

 

29/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris