X

Troben a Canadà 215 cadàvers d’infants indígenes enterrats fa més de 40 anys

Els cossos són de menors indis interns a l'escola residencial India Kamloops, un centre que es va tancar l'any 1978

29/05/2021

Troben a Canadà 215 cadàvers d’infants indígenes enterrats fa més de 40 anys

Imatge dels menors interns a l'Escola Residencial India Kamloops

Trobada macabra al Canadà. Una investigació ha descobert 215 cadàvers d’infants enterrats fa més de 40 anys a un internat per a indígenes. L’escola residencial India Kamloops, a la Colúmbia Britànica, va ser tancada l’any 1978 per afavorir la integració de la població indígena.

Els metges forenses ja fan feina per determinar la causa exacta i les dates de les morts. Els internats per a indígenes varen ser creats a mitjan segle XIX i es calcula que més de 150.000 menors varen ser separats de les seves famílies. El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ha qualificat de “capítol vergonyós del país” les dècades d’existència d’aquests internats.

La troballa va ser anunciada pel cap de la tribu índia Tk’emlups te Secwepemc, que va assegurar que els infants perduts, molts dels quals només tenien tres anys, són morts que mai no han estat documentades.

Les escoles per a menors indis eren finançades per l’Estat canadenc i gestionades per organitzacions religioses. La de Kamloops era la més gran del país i es va obrir l’any 1890. L’any 1950, el centre acollia 500 estudiants. El 1969 el Govern federal va assumir-ne la gestió i el va convertir en una residència estudiantil que es va mantenir oberta fins al 1978.

 

Escola Residencial India Kamloops, a la Columbia Britànica./ REUTERS

29/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris