X

Quatre pasteres arriben a Mallorca amb 59 migrants a bord

Tres embarcacions han estat localitzades prop de l'illa de Cabrera i una a la platja d'es Caragol, a Santanyí, sense ocupants

30/05/2021

Quatre pasteres arriben a Mallorca amb 59 migrants a bord

Aquest diumenge la Guàrdia Civil ha localitzat tres pasteres en aigües de Cabrera i una, sense ocupants, a Santanyí. En total han estat 59 les persones migrants arribades aquest diumenge a Mallorca. Segons ha informat Delegació de Govern de Balears als mitjans de comunicació, tres de les pasteres localitzades han estat interceptades entre les 03.49 i les 06.l0 hores en aigües de l’arxipèlag de Cabrera.

Les tres pasteres han estat albirades pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). En cadascuna d’aquestes tres embarcacions viatjaven 15, 15 i 14 ocupants respectivament, sumant un total de 44 migrants, tots homes, que han estat rescatats per Salvament Marítim i Guàrdia Civil.  Tots ells han estat traslladats al port de Palma.

UNA QUARTA PASTERA, LOCALITZADA A SANTANYÍ

Posteriorment, aquest diumenge 30 de maig, ja al matí, a la platja de Es Caragol, al municipi de Santanyí, ha estat localitzada una quarta embarcació tipus pastera, sense ocupants. La Guàrdia Civil ha iniciat un procés de recerca per terra i ha interceptat 15 migrants, també tots homes. En concret, s’han localitzat tres persones al far de Ses Salines, cinc a la Colònia de Sant Jordi i cinc persones més a la finca de Sa Vall. Dues persones més també han estat localitzades al terme municipal de ses Salines.

L’última pastera arribada a les illes va ser el passat 14 de maig, a la Platja des Migjorn, a Formentera, amb cinc migrants a bord. En total, enguany han arribat 12 barques i 160 persones a Balears.

30/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris