X

El Teatre Principal d’Inca podria obrir l’octubre després de 8 anys d’emperons i 6 milions d’euros

La infraestructura tendrà un capacitat per a 600 persones a la Sala Gran i altres 150 a la Sala Polivalent

31/05/2021

El Teatre Principal d’Inca podria obrir l’octubre després de 8 anys d’emperons i 6 milions d’euros


Manacor, d’alternativa a pedrera d’actors i actrius

La gran làmpada de vidre de quatre metres de llargària ja està restaurada i penjada al sòtil del Teatre Principal d’Inca. L’empresa concessionària de la restauració assegura que la instal·lació estarà enllestida d’aquí a poques setmanes. Han fet falta 6 milions d’euros. Ara fan els darrers retocs d’una infraestructura amb la tecnologia més moderna, i amb un capacitat per a 600 persones a la sala gran i altres 150 a la sala polivalent. Són unes obres que també han sabut conservar elements originals de l’any 1914, com les antigues vitrines i unes carusses de guix que estaven amagades darrere una paret. Els aficionats i les companyies inqueres ara esperen que s’obri com més aviat millor. Segons l’Ajuntament, això serà passat l’estiu, per les fires d’Inca.

“Aquest teatre oferirà allò que els artistes necessiten: espais per entrenar i treballar. Darrere un espectacle sempre hi ha molt de feina, i es necessita un lloc amb una escena, un escenari, llums i tot una sèrie d’equipaments que només tenen les sales professionals”, explica l’actor inquer Bernat Català, qui aleshores és el director de la companyia Teatre Íntim.

El director de la companyia Teatrix, Josuè Guasch, coincideix amb el parer de Català. “Aquest nou teatre represneta un incentiu per créixer. A més, l’Ajuntament d’Inca ha manifestat la intenció de fer produccions i coproduccions. La nostra companyia està ubicada a Inca, i gràcies a aquesta infraestructura, les nostres produccions seran més grosses. Donarem feina a més gent, i el públic podrà gaudir d’espectacles més grans”, diu Guasch.

Fa dècades que el Teatre Principal d’Inca va tancar les seves portes. Durant els darrers anys funcionava com a sala de cinema. Amb aquesta nova infraestructura, les companyies esperen que s’incentivi l’afició pel teatre, sobretot entre les franges més joves de la població. Sobre aquesta possibilitat, Bernat Català fa la següent teoria: “Crec que hi ha una analogia amb les instal·lacions esportives. Inca tradicionalment ha tengut unes grans infraestructures esportives, en canvi no n’ha tengudes, de culturals. Això fa que tenguem grans esportistes i molts d’aficionats a l’esport. En l’àmbit de la cultura, en canvi està tot per fer”.

El patronat de la Fundació Teatre Principal d’Inca està integrat per Ajuntament, Consell de Mallorca i Govern. Un cop el teatre estigui llest, s’emprendrà una altra reforma. Ja està en marxa el procés d’adjudicació de les obres per tomar una filera de cases de davant el teatre. Passarà a ser espai lliure públic, per poder veure la façana de l’edifici amb distància.

Més informació:
Recta final de la reforma del Teatre Principal d’Inca
Adjudicades les obres de la darrera fase de l’obra del Teatre Principal d’Inca

31/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris