X

Interceptades dues pasteres més a Cabrera

Salvament Marítim ha rescatat aquesta matinada 10 i 12 ocupants respectivament, tots homes en bon estat de salut

31/05/2021

Interceptades dues pasteres més a Cabrera

L'embarcació de Salvament Marítim que ha transportat aquesta matinada fins al Port de Palma els migrants localitzats a Cabrera. | POLICIA NACIONAL

Interceptades dues embarcacions tipus pastera més a prop de Cabrera. Salvament Marítim aquesta matinada ha rescatat 10 i 12 ocupants respectivament, tots homes en bon estat de salut. La cinquena en menys de 24 hores.

De fet, aquest diumenge la Guàrdia Civil en va localitzar altres tres en aigües de Cabrera i una, sense ocupants, a Santanyí. En total han estat 59 les persones migrants arribades aquest diumenge a Mallorca. Segons ha informat Delegació de Govern de Balears, tres de les pasteres localitzades van ser interceptades entre les 03.49 i les 06.l0 hores en aigües de l’arxipèlag de Cabrera.

Les  pasteres han estat albirades pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). En cadascuna d’aquestes embarcacions viatjaven 15, 15 i 14 ocupants respectivament, rescatats per Salvament Marítim i Guàrdia Civil.

En total, enguany han arribat 15 barques, el doble que el mateix periode de l’any 2020, i 199 persones a Balears.

Segons les investigacions de la Policia Nacional, els ‘patrons’ cobren fins a 4.000 euros per cap. De fet, el mes de febrer un home de 33 anys i d’origen algerià va ser empresonat a Palma després de ser detingut per ser el ‘patró’ d’un grup de sis immigrants il·legals interceptats a bord d’una embarcació d’esbarjo procedent d’Algèria, quan pretenien desembarcar a un club nàutic de Mallorca sota l’aparença de turistes.

La detenció d’aquest home pel delicte d’afavoriment a la immigració il·legal, es va produir arran de que agents de la Policia Nacional constatessin la seva pertinença a algun dels grups organitzats relacionats amb el tràfic d’immigrants des del nord d’Algèria amb destinació a Balears. En el si de l’organització uns s’encarreguen d’aconseguir als passatgers i rebre els diners, mentre que uns altres amb coneixements marins, manegen l’embarcació per al viatge a les costes de Balears.

Beneficis econòmics: 20.000 euros per viatge

En aquest cas i sobre la base de les declaracions testificals de la resta dels integrants de l’embarcació, aquests van pagar la quantitat aproximada de 4.000 euros per persona, la qual cosa suposa uns beneficis de 20.000 euros per a aquest viatge en concret.

El detingut és el propietari de l’embarcació, la persona que manejava la mateixa en tot moment i donava instruccions a la resta de passatgers, comprovant els agents que ja havia fet aquests viatges en anteriors ocasions, amb destinació a ports esportius de la geografia espanyola.

En aquesta ocasió i a causa de les condicions meteorològiques d’aquestes dates i d’amuntegament en l’embarcació, el detingut va posar en greu perill els ocupants que van passar molta por, ja que hi havia mala mar, amb ones de diversos metres.

El presumpte autor va passar a disposició judicial el passat 30 de gener, i l’autoritat judicial va decretar el seu ingrés provisional a la presó.

31/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris