X

Els grups parlamentaris valoren l’aixecament del toc de queda

Mentre les formacions del Pacte fan valer els tempos de la "desescalada lenta" dirigida pel Govern, l'oposició critica que la mesura s'hagi mantingut fins ara

31/05/2021

Els grups parlamentaris valoren l’aixecament del toc de queda

Tots els grups parlamentaris de les Illes Balears han valorat de manera positiva l’anunci de l’aixecament del toc de queda a partir del pròxim dia 6 de juny. Ara bé, mentre les formacions del Pacte de Govern defensen els terminis que el Govern ha anat fixant setmana rere setmana per conduir una desescalada “lenta” i compassada amb les dades sanitàries i epidemiològiques, l’oposició critica que el toc de queda s’hagi mantingut fins ara, tot i ser la segona comunitat amb un nivell d’incidència més baix.

En aquest sentit, el portaveu adjunt del Partit Popular, Antoni Costa, ha dit que el Govern de Francina Armengol ha imposat mesures “injustificades i desproporcionades” i ha acusat la presidenta i el conseller de Model Ecònomic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, de tenir “un tic autoritari molt pronunciat i preocupant”. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat la diputada de Vox al Parlament Idoia Ribas. De fet, ha assegurat que Armengol ha tengut a la societat balear “segrestada per caprici”.

Per part seva, el grup parlamentari de Ciutadans ha lamentat que no s’hagi elaborat un pla de desescalada per fases, tal com havia sol·licitat. La portaveu Patricia Guasp ha dit que cada dilluns és una sorpresa pel que fa a les restriccions i ha assegurat que això comporta el caos jurídic, la incertesa i la inseguretat. Pel que fa a El Pi, la seva portaveu parlamentària, Lina Pons, ha demanat responsabilitat perquè no s’hagin de tornar enrere en les restriccions.

Els grups del Pacte defensen la desescalada lenta

PSIB-PSOE, Unides Podem i Més per Mallorca també s’han mostrat satisfets per l’anunci de l’aixecament del toc de queda. Defensen, així mateix, els tempos que s’han establert per a la desescalada per tal, han dit, de garantir la salut i l’economia.

31/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris