X

La CAEB considera “molt preocupant” que l’atur creixi un 1% respecte a l’any passat

La presidenta de la confederació, Carmen Planas, demana que s'agilitzin la vacunació i les ajudes a empreses i autònoms

02/06/2021

La CAEB considera “molt preocupant” que l’atur creixi un 1%25 respecte a l’any passat

La presidenta de CAEB, Carmen Planas (Europapress)

La presidenta de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, considera “molt preocupant” que l’atur hagi crescut gairebé un 1% sobre 2020 a Balears, i ha insistit aquest dimarts a agilitzar la vacunació i les ajudes a empreses i autònoms.

Així s’ha expressat després de conèixer les dades d’atur i afiliació a la Seguretat Social publicats aquest dimecres, unes xifres que des de la patronal valoren “negativament”.

CAEB ha alertat que l’atur creixi respecte a 2020 a Balears -fins a un 93,7% sobre 2019-, mentre que la mitjana nacional disminueix i “la gran majoria de comunitats estan reduint el seu nombre d’aturats”.

“Amb l’inici de la temporada turística la reactivació de l’economia depèn del fet que siguem capaces d’accelerar al màxim el procés de vacunació i agilitzar la gestió de les ajudes a les empreses i autònoms”, ha incidit Planas.

La presidenta de CAEB assegura que “és urgent reactivar l’economia i recuperar un mercat laboral cada vegada més malparat, amb el consegüent efecte negatiu per al conjunt dels ciutadans de les Illes”.

Carmen Planas també ha mostrat la seva “enorme preocupació” pel fet que “la caiguda de l’afiliació a la Seguretat Social continua amb la mateixa tendència negativa des de l’inici de la pandèmia sent un -6,4% menor que la xifra de fa un any, mentre que a l’àmbit nacional s’ha generat ocupació amb un creixement del 3,8%”.

“No podem oblidar que entre les persones que figuren com a afiliades hi ha 24.959 treballadors que estan en ERTO, per la qual cosa, en realitat, la xifra d’ocupació és menor que la que reflecteixen les dades oficials”, ha subratllat.

02/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris