X

Les vendes de tabac cauen un 40% a les Balears

Una xifra 5 vegades superior que a la resta de comunitats... que han registrat una caiguda, de mitjana, d'un 9%

02/06/2021

Les vendes de tabac cauen un 40%25 a les Balears

La pandèmia ha fet caure les vendes de tabac prop d’un 40% a les Illes. Una xifra 5 vegades superior que a la resta de comunitats… que han registrat una caiguda, de mitjana, d’un 9%. La manca de turisme, les restriccions sanitàries i el tancament de l’oci nocturn han tingut greus conseqüències per als propietaris d’estancs… que han experimentat pèrdues de fins al 50%.

El fet d’encendre un cigarret a qualsevol espai de la via pública ha passat a la història. Des de la pandèmia ha quedat prohibit fumar a les terrasses dels bars i restaurants, encara que sigui un espai obert; i només es pot fumar al carrer, si es manté la distància de seguretat de dos metres i sense caminar. Aquestes restriccions… afegides al tancament de l’oci nocturn i a la manca de turisme… ha fet caure en picat la venda de tabac a les Illes.

Un fet, però, que no implica que la gent hagi deixat de fumar més que altres anys. Segons els experts, durant la pandèmia han coexistit els dos extrems.

Les Illes Balears és la comunitat autònoma on més han caigut les vendes de tabac. N’han venut un 40% manco, una xifra molt superior a la resta de l’Estat on, de mitjana, les vendes han baixat un 9%. Si l’any 2020 les illes van ingressar 254 milions d’euros en la venda de cigarrets, l’any anterior, el 2019, aquesta xifra apuja fins als més de 400 milions.

02/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris