X

El portaveu del Clan de ‘Los Pelúos’: “Esperem no trobar als autors del tiroteig perquè passaran coses fortes”

Agustín Fernández parla amb Ib3 sobre la marxa de Mallorca dels familiars de 'Los Sheriffs'. Ha insistit que "nosaltres no hem fet fora ningú"

03/06/2021

El portaveu del Clan de ‘Los Pelúos’: “Esperem no trobar als autors del tiroteig perquè passaran coses fortes”

La guerra entre dos clans del barri de Son Gotleu, ‘Los Pelúos’ i ‘Los Sheriffs‘, va esclatar el passat 18 de maig. El portaveu de ‘Los Pelúos’, Agustín Fernández, diu que un membre de l’altre clan va dir al propietari d’un pis que el seu nebot estava okupant un immoble i assegura que “això no era cert”. Es va provocar un enfrontament que va derivar en un tiroteig.  Membres de ‘Los Sheriffs’ varen disparar contra persones de ‘Los Pelúos’. Fernández recorda que “hi havia 10 o 12 persones que disparaven des del carrer cap a la finestra. Després, varen pujar a l’habitatge del meu germà i, de nou, varen disparar. La policia va verificar que hi havia molts casquets. En aquells moments, hi havia nins petits a la casa”. “Ara, la justícia ha actuat -continua-. Alguns dels autors del tiroteig estan a presó. Però demano no trobar mai aquestes persones perquè passaran coses fortes”.

“Nosaltres no hem fet fora ningú”

El nebot de Fernández, que va resultar ferit pels trets, i part de la seva família estan ara fora de Mallora. Pel que fa a les famílies de ‘Los Sheriffs’ i ‘Los Manzanos’ també han marxat de l’illa per mor d’aquest conflicte. Fernández insisteix en aclarir que “nosaltres no hem fet fora a ningú. Vull que quedi clar. Han marxat per por al que pugui passar”. Explica que, segons la Llei Gitana, quan es produeix un altercat s’actua contra tots els membres del clan al que pertanyen els autors. Per això, les famílies s’allunyen del lloc dels fets. Però també diu que això no significa que els familiars que no són culpables de res, de forma directa, no puguin tornar mai. Per tornar a l’illa, “hauran de parlar amb els patriarques. Ells parlaran amb la meva família i es podria decidir que tornin, si ja ha passat un temps i les coses estan més tranquil·les”.

No es descarten més detencions

De moment, hi ha sis persones que pertanyen als clans de ‘Los Sheriffs’ i ‘Los Manzanos’ que estan a presó com a presumptes responsables del tiroteig. La policia no descarta que hi hagi més detencions. El jove implicat a l’episodi que va causar el conflicte està amagat des de llavors i encara no ha estat detingut.

03/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris