X

Condemnat a 14 anys de presó un docent per abusar de cinc alumnes a Palma

L'exdocent haurà d'indemnitzar a cadascuna de les víctimes amb 600 euros

04/06/2021

Condemnat a 14 anys de presó un docent per abusar de cinc alumnes a Palma

L’Audiència de Palma ha condemnat a 14 anys de presó a un exprofesor de 64 anys per abusar sexualment de cinc alumnes menors entre 2016 i 2018 en un col·legi de Palma.

La sentència del tribunal de la secció primera de l’Audiència conclou que durant les hores lectives, el docent va realitzar tocaments a estudiants que tenien entre 12 i 17 anys. El tribunal assegura que es va aprofitar de la seva condició de professor de matemàtiques per a dur a terme “conductes del tot inapropiades”, com un “excessiu acostament” i tocaments a les alumnes.

La sala considera “possible i lògic” el relat de les víctimes i destaca que, si bé l’acusat va afirmar que tractava per igual a nins i nines, “no obstant això, ni un sol nin ha mostrat cap queixa per tocaments o acostaments”.

En l’última sessió de la vista, la Fiscalia va rebaixar de 24 a 20 anys de presó la seva petició de presó per al docent per abusar de vuit estudiants. Va retirar el delicte d’abusos sexuals comesa sobre dues de les estudiants perquè una d’elles no va ser localitzada i, d’acord amb la versió de l’altra, l’acusació va considerar que no es van produir abusos.

Tal com sol·licitaven la fiscal, l’advocada del col·legi i la de l’IMAS, l’exdocent haurà d’indemnitzar a cadascuna de les víctimes amb 600 euros. A més no podrà acostar-se o comunicar-se amb elles durant cinc anys ni exercir de professor o exercir les funcions de qualsevol activitat educativa o lúdica amb menors.

A més, el tribunal ha sentenciat que l’home va cometre dos delictes lleus de coaccions, i un altre lleu de coaccions continuat.

04/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris