X

Càritas ha ajudat a comprar aliments i pagar el lloguer a més de 3.000 menorquins

La pandèmia ha disparat un 46% les famílies vulnerables i ha multiplicat la concessió d'ajudes

04/06/2021

Càritas ha ajudat a comprar aliments i pagar el lloguer a més de 3.000 menorquins

La pandèmia dispara un 46% les demandes d’assistència de Càritas a Menorca, que enguany ha ajudat més de 3.000 persones a pagar el lloguer o el menjar de casa. Les ajudes urgents s’han multiplicat per cinc i les d’aliments, per vuit. En total, s’han invertit més de dos milions d’euros durant el darrer any. L’entitat tem que les famílies afectades tardin encara uns anys a recuperar-se.

Els usuaris demanen sobretot aliments per sobreviure. Per aquesta via s’han atès 916 famílies de les quals prop d’un 30% hi han acudit per primera vegada.

El fons de solidaritat ha permès també lliurar ajudes per pagar el lloguer o els subministraments tant d’aigua com de llum a més de dos centenars de persones. De fet Càritas dedica cada mes entre 10 i 12 mil euros només a pagar els lloguers. 34 persones sense llar han passat durant el darrer any pels pisos socials de l’entitat. Més d’un 60% dels demandants són dones d’entre 45 i 65% anys.

Càritas hi destina en conjunt més de 2 milions d’euros. La Covid ha multiplicat per cinc les ajudes urgents fins als 250 mil euros i la compra d’aliments ha augmentat un 700% durant el darrer any.

Però també es dispara la solidaritat. Des que va esclatar la pandèmia els donatius s’han quintuplicat i s’han incorporat 90 nous voluntaris, arribant ja actualment als 320.

Càritas tem que la situació es pugui agreujar després de l’estiu i augura que encara es tardarà uns anys a la situació anterior a la pandèmia.

04/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris