X

Els autònoms de temporada de Menorca, obligats a seguir actius tot l’any per poder cobrar els ajuts

A cinc dies que s'obri el termini per sol·licitar-los també recorden que els que no s'hagin endeutat no hi podran accedir

09/06/2021

Els autònoms de temporada de Menorca, obligats a seguir actius tot l’any per poder cobrar els ajuts

Dilluns dia 14 s’obre el termini -de dues setmanes- perquè empresaris i autònoms sol·licitin els ajuts estatals per a compensar pèrdues ocasionades per la Covid. Però des de Menorca, PIME i alguns gestors adverteixen que, ara mateix, els autònoms de temporada haurien de mantenir-se actius tot l’any per poder cobrar. Davant dels dubtes que genera el fet que un dels requisits és el manteniment de l’activitat corresponent als ajuts fins al 30 de juny de l’any que ve, PIME Menorca ha demanat al Govern aclariments urgents.

En aquests moments ni PIME ni les gestories consultades han rebut una solució concreta. Per això bona part dels professionals consideren que els autònoms de temporada que vulguin optar a aquests ajuts haurien de continuar d’alta, fora de temporada.

Un altre aspecte que denuncien gestors i la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca és que empreses amb caigudes de facturació molt superiors al 30 per cent no podran optar als ajuts si no s’han endeutat, encara que per pagar s’hagin descapitalitzat o els empresaris hagin emprat el seu patrimoni. El motiu, en aquest cas, és que el Govern de l’Estat ha enfocat aquests ajuts no a la caiguda de facturació, sinó als deutes pendents.

09/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris