X

Palma limitarà l’aparcament d’avingudes cap al centre només als residents

És una de les 7 mesures incloses dins el pla "Palma Camina"

10/06/2021

Palma limitarà l’aparcament d’avingudes cap al centre només als residents

L’Ajuntament de Palma prepara una revolució de mobilitat per a la ciutat sota el títol “Palma Camina“. Inclou 7 actuacions que s’implantaran al llarg dels propers mesos.

Entre altres coses, a partir de l’any que ve, només els residents podran aparcar a la zona d’Avingudes cap al centre. A la zona ACIRE s’hi afegirà una zona ZAR per on tots els vehicles sense distintiu de resident hi podran circular però no aparcar. L’objectiu és crear una Zona de Baixes Emissions com la d’altres ciutats europees, tal com indica la Llei de Canvi Climàtic.

També s’ampliarà la zona ACIRE de Sant Jaume cap al carrer Bonaire. Aquesta mesura afectarà als carrers Bonaire, Santa Maria del Sepulcre, Jaume Duran, Hug de Ribesaltes, Aragonès, Joan de Cremona, Jaume de Santacília, Berenguer de Sant Joan i els carrers Carladès, Omeladès i Conflent, que actualment són zona ORA.

La plaça Quadrado passarà a ser per a vianants i s’impulsarà una campanya dirigida als residents perquè puguin disposar d’abonaments assequibles a l’aparcament de l’SMAP de la plaça Major.

A més, s’ampliarà la zona ORA a 10 barris més: Pere Garau, Es Fortí, Plaça de Toros, Foners, Camp d’en Serralta, Santa Catalina, Bons Aires, Son Armadams, Son Canals i Camp Redó. Es farà un procés participatiu per delimitar exactament fins on.

Als entorns de les escoles, les ampliacions d’espai fetes enguany per la pandèmia es convertiran en permanents. I s’hi impulsaran accions artístiques amb pintura (“art tàctic“) per marcar aquests espais per a vianants. El primer centre on es farà és el CEIP Felip Bauçà.

10/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris