X

Ja es pot descarregar el certificat covid per viatjar a Europa

Serà obligatori per mouren's entre països de l'espai Schengen a partir del primer de juliol

10/06/2021

Ja es pot descarregar el certificat covid per viatjar a Europa

Des de la una del migdia, tot aquell que ho necessiti pot sol·licitar el nou certificat COVID al portal del Pacient de l’IB-Salut. N’hi ha tres models: un on consta quantes vacunes ens han inoculat i la data. Un segon, que demostra que hem passat la malaltia fa menys de sis mesos i, un darrer en què informam que tenim una prova PCR negativa en les darreres 72 hores o d’antígens en les darreres 48 hores, fetes tant a centres públics com privats.

Per sol·licitar-ho, s’ha d’accedir amb el DNI digital o el número d’indentificació electrònica “Clave”. Una vegada dins del portal del pacient, es pot descarregar el document directament al nostre dispositiu com ara l’ordinador, tablet o telèfon mòbil. També es pot demanar que ens ho enviïn per correu ordinari.A més, a partir de dilluns podrem obtenir el document de manera presencial a tots els hospitals públics de les Illes. Es farà amb cita prèvia.

Aquest document és necessari per viatjar a qualsevol país europeu de l’espai Schengen a partir del primer de juliol. No servirà per viatjar entre comunitats espanyoles. Per mouren’s entre destinacions nacionals, haurem de consultar quins documents ens demanen per entrar a cada comunitat autònoma. Per tornar a les Illes des de qualsevol punt de la geografia espanyola, necessitarem una PCR negativa o haver estat inoculat amb almanco una dosi de la vacuna un mínim de 15 dies enrere.

A partir del primer de juliol es posarà en marxa una aplicació per telèfon mòbil en la qual es podrà sol·licitar el certificat Covid i podrem descarregar-lo directament al nostre dispostiu.

10/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris