X

Salut reconeix que ‘al principi hi haurà pocs metges que vulguin practicar l’eutanàsia’

Gómez es reuneix amb associacions de pacients 15 dies abans que entri en vigor la llei

10/06/2021

Salut reconeix que ‘al principi hi haurà pocs metges que vulguin practicar l’eutanàsia’

A 15 dies vista de l’entrada en vigor de la Llei de l’Eutanàsia, la Conselleria de Salut treballa en la formació dels professionals que s’han oferit voluntaris per formar part d’aquest procés. ‘El metge referent del pacient té la possibilitat de demanar una segona opinió a un professional sanitari consultor també expert en la matèria’, ha explicat la Consellera de Salut, Patricia Gómez. A partir d’aquest moment, el procés es posa en marxa, passant pel Comitè de garanties, ja constituït, tal com marca la llei i que garantirà que la prestació es pugui dur a terme en un termini màxim de 2 mesos.

Gómez ha explicat que, segurament, al principi hi haurà molts professionals que s’acullin al dret a l’objecció de consciència, però espera que amb el pas del temps aquest tema es normalitzi.

Aquest dijous, s’ha constituït un grup de participació d’associacions de pacients perquè tenguin totes les claus a l’hora d’informar a un usuari, si així ho requereix. Segons la consellera, la seva labor és imprescindible.

A la reunió s’ha explicat les passes que es fan per posar en marxa la prestació d’aquí a dues setmanes i les associacions hi han pogut aportar els seus dubtes i suggeriments.

10/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris