X

Nadal i Djokovic juguen avui la semifinal de Roland Garros

El rei de la terra i guanyador 13 vegades a París s'enfronta al número u del món en la final avançada del torneig

11/06/2021

Nadal i Djokovic juguen avui la semifinal de Roland Garros

París està preparat per viure un nou duel entre Rafel Nadal i Novak Djokovic. Fins avui, el manacorí i el serbi s’han enfrontat cinquanta-vuit vegades. Djokovic n’ha guanya vint-i-nou i Nadal vint-i-vuit. Una victòria del balear avui igualaria l’estadística.

A la terra de París s’han enfrontat vuit vegades i només una el serbi ha aconseguit eliminar Rafel Nadal. Va ser l’any 2015 als quarts de final.

Als altres duels però, el domini de Rafel Nadal ha estat indiscutible. La darrera victòria del tennista de Manacor contra Djokovic a París va ser fa menys d’un any. L’octubre del 2020 el número 3 del món sumava el seu tretzè Roland Garros. Abans vengueren les victòries a la final del 2014; i a la semifinal del 2013, possiblement l’enfrontament més memorable entre tots dos i també el més llarg. Quatre hores i trenta-set minuts va costar a Nadal desfer-se de Djokovic.

Però tot va començar al 2006 a París, quan un jove Rafel Nadal s’enfrontava i guanyava per primera vegada a un gairebé desconegut Novak Djokovic. Era l’inici d’una rivalitat que ha tornat històrica. El 2007, el 2008 i el 2012 Nadal continuà amb la seva tirania a la Philippe Chatrier. Avui a partir de les les cinc i mitja, nou capítol de l’enfrontament més repetit del tennis.

El número 3 contra el número 1 del món. Nadal contra Djokovic. El camí del mallorquí cap a la catorzena Copa dels Mosqueters arriba a un dels seus punts culminants.

11/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris