X

Francina Armengol: “Aviat hi haurà oci nocturn en condicions de seguretat”

Els organitzadors de grans esdeveniments hauran de realitzar una avaluació de risc prèvia

11/06/2021

Francina Armengol: “Aviat hi haurà oci nocturn en condicions de seguretat”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit “que aviat hi haurà a Balears oci nocturn en condicions de seguretat”. Segons ha informat Armengol, “el Govern porta 15 mesos treballant sobre la base del diàleg i el consens”. “Amb la desescalada de l’oci nocturn, l’executiu segueix en la mateixa línia, assessorat pels tècnics sanitaris i parlant i acordant mesures amb patronals, sindicats i institucions”, ha afegit.

“L’executiu autonòmic és partidari d’anar relaxant les mesures de manera que, atesa l’actual situació sanitària, cada vegada hi hagi més activitat econòmica”, ha expressat la presidenta Armengol, qui ha dit “creure que amb la bona situació sanitària actual, que ha estat possible per la bona actitud dels ciutadans i les mesures preses, Balears tindrà oci nocturn amb condicions de seguretat més aviat que tard”.

“El Govern emprendrà la desescalada de l’oci nocturn cenyint-se a les recomanacions del consell interterritorial, encara que de manera adaptada a la realitat balear i a la seva mena d’oci, amb horaris i amb mesures que garanteixin la seguretat d’aquesta activitat econòmica”, ha destacat la presidenta balear, qui ha demanat “no oblidar que el virus encara segueix present”.

Per això, malgrat que “encara no es poden detallar les condicions de la desescalada en aquesta activitat econòmica”, Armengol ha demanat “ser capaces de continuar avançant en la recuperació amb sentit comú” i ha emplaçat a la setmana vinent “per a poder comunicar mesures més concretes”, atès que “les decisions es prendran el divendres que ve a Consell de Govern”.

LES COMUNITATS PODRAN AMPLIAR L’HORARI DE L’OCI NOCTURN: 

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest divendres el document aprovat aquest dimecres en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) en el qual es permet a les comunitats autònomes ampliar l’horari de l’oci nocturn si la seva situació epidemiològica ho permet.

Aquest document suprimeix també el que es va aportar del document aprovat en el CISNS el passat 2 de juny en el qual es fixaven les restriccions a l’hostaleria, entre elles, l’establiment d’un aforament màxim del 50 per cent, un límit de sis persones per taula i el tancament dels establiments a la 1.00h de la matinada.

S’aplicaran les mesures de control de riscos de transmissió del SARSCoV-2 propostes en el document d'”Actuacions de Resposta Coordinada per al control de la transmissió de COVID-19″ aprovat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i publicat a la pàgina web del Ministeri de Sanitat a tots els esdeveniments multitudinaris que compleixin la definició inclosa en aquest document.

Els organitzadors dels esdeveniments multitudinaris, en coordinació amb les autoritats locals, hauran de realitzar una avaluació del risc conforme al que es preveu en el document ‘Recomanacions per a esdeveniments i activitats multitudinàries en el context de nova normalitat per COVID-19 a Espanya’, acordat en la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

En funció d’aquesta avaluació, s’hauran d’implementar les mesures específiques addicionals de reducció de riscos de transmissió si fos necessari. Aquesta avaluació de risc ha d’estar disponible per a les autoritats sanitàries en cas que es requereixi.

11/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris