X

Els 11 menors de Ceuta en acollida arriben a les illes

Dels 9 que venen a Mallorca, 6  quedaran sota la tutela de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials

11/06/2021

Els 11 menors de Ceuta en acollida arriben a les illes

Els 11 “menors estrangers no acompanyats” provinents de Ceuta i que seran acollits a Balears estan de camí i s’espera que arribin a les illes avui horabaixa. Es tracta d’adolescents d’entre 16 i 17 anys que estaven al Centre d’Acollida “La Esperanza” de la ciutat autònoma. Són els primers dels 200 menors que es repartiran per les diferents Comunitats Autònomes per alleugerir la pressió dels centres, arran de l’entrada irregular de milers de joves les setmanes passades.

A primera hora del matí han agafat un vaixell al Port de Ceuta que els ha duit fins a Màlaga. Avui horabaixa, dos d’ells agafaran un vol cap a Menorca, on quedaran sota la tutela del Consell. Els altres 9 viatjaran fins a Mallorca, on 6 quedaran sota la tutela de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials; mentre que el Govern tendrà la guarda dels altres 3; tot i que d’aquests darrers, Ceuta continuarà tenint-ne la tutela.

Arribaran acompanyats per personal dels Serveis Socials de la ciutat autònoma. En el cas dels 6 dels quals es farà càrrec l’IMAS, el protocol que es durà a terme serà el mateix que s’aplica a qualsevol altre menor arribat a les Illes en les mateixes circumstàncies.

Cap dels menors que arribaran a les Illes no forma part dels milers de joves que varen entrar de manera irregular en territori espanyol les darreres setmanes. Tots feia mesos que eren al centre d’acollida “La Esperanza” de Ceuta. Per alleugerir la crisi que es pateix a la ciutat autònoma es va decidir buidar tots els centres d’acollida per donar cabuda als nous menors arribats. En total 200, que es varen repartir entre les diferents comunitats; i entre els quals, hi ha els 11 de Balears que han estat dels primers d’abandonar la ciutat nord-africana.

11/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris