X

Agustí Villaronga: “Tants de premis de cop i volta és fenomenal”

El seu darrer film 'El ventre del mar' ha triomfat en la darrera edició del Festival de Cinema de Màlaga, la pel·lícula més guardonada en tota la història del certamen

14/06/2021

Agustí Villaronga: “Tants de premis de cop i volta és fenomenal”

El cinema mallorquí està de celebració i sobretot l’equip del cineasta Agustí Villaronga. Sis guardons són els que ha aconseguit ‘El ventre del Mar’ al Festival de Cinema de Màlaga d’enguany. Entre d’altres, millor pel·lícula, millor director i millor guió.

El film, executat per un equip pràcticament del tot mallorquí, s’ha convertit en la pel·lícula més guardonada en els 24 anys d’història del certamen. “Amb una alegria immensa ho hem rebut”, assegura Villaronga. “Tants de premis de cop i volta és fenomenal perquè a més queda com diversificat. La qual cosa fan visibles la feina d’altres persones com la música, d’en Marcús J.G.R. ; en Roger Casamajor, millor actor; i el Josep Maria Civit i Blai Thomas en fotografia”.

Una pel·lícula que conta uns fets esglaiadors. El naufragi de 147 persones, narrats a la novel·la ‘Oceà’, de l’italià Alessandro Barrico. “És una lacra enorme que hi hagi tanta gent morta a la mar”, explica el director mallorquí. “Podria ampliar la noció de ‘naufragi’ no només que tingui a veure amb l’aigua sinó també sobre aquestes situacions tan difícils de la gent per sobreviure”.

14/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris