X

Ben Amics prepara la manifestació de l’Orgull LGTBI+ sota el lema ‘Llei trans integral ja!’

L'entitat considera "de gran urgència tornar a recuperar els carrers per a defensar el dret d'autodeterminació de les persones trans en tot l'Estat"

15/06/2021

Ben Amics prepara la manifestació de l’Orgull LGTBI+ sota el lema ‘Llei trans integral ja!’

L’associació Ben Amics ha començat la programació de l’Orgull LGTBI+ 2021, que posarà el focus en la necessitat d’una legislació que protegeixi els drets de les persones trans i sota el lema ‘Els drets humans no és negociïn, es legislen: Llei trans integral ja!’.

En un comunicat, l’entitat ha considerat “de gran urgència tornar a recuperar els carrers per a defensar el dret d’autodeterminació de les persones trans en tot l’Estat”. “Des d’uns certs sectors socials s’han promogut campanyes de qüestionament de les seves identitats i el boicot a l’aprovació d’una llei que defensi els seus drets humans bàsics”, han assenyalat des de Ben Amics.

L’entitat ha recordat que aquest 2021 es recupera la convocatòria de manifestació per al pròxim 28 de juny, comptant amb el suport d’entitats i col·lectius socials, sindicats i partits polítics que s’han adherit a aquesta convocatòria. El recorregut de la manifestació serà des de la plaça d’Espanya de Palma fins al Parc de la Mar, més curt de l’habitual per a assegurar la distància entre manifestants i el compliment de les mesures enfront de la COVID-19.

Per a evitar aglomeracions, al final de la manifestació es compartirà un vídeo-manifest per les xarxes socials perquè totes les persones interessades puguin escoltar-lo i compartir-lo, de manera que la manifestació es dissoldrà sense concentració per a la lectura d’aquest.

Carla Antonelli i Elizabeth Duval

El passat 12 de juny va tenir lloc la presentació en la Fira del Llibre de ‘Después de lo trans’, activitat organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca i que va comptar amb la presència de la seva autora, Elizabeth Duval, acompanyada per Josep Nadal Suau.

D’altra banda, aquest dilluns es va projectar en CineCiutat el documental ‘El viaje de Carla’, activitat finançada pel Consell de Mallorca, que va comptar amb la presentació i participació en un col·loqui posterior de la protagonista, Carla Antonelli, exdiputada del PSOE a l’Assemblea de Madrid i activista del moviment LGTBI+ i pels drets de les persones trans.

15/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris