X

Metalls pesants tòxics al cos de les tortugues marines

La principal causa de mort són les xarxes 'fantasma'

16/06/2021

Metalls pesants tòxics al cos de les tortugues marines

Experts de la UIB han estudiat els metalls pesants en els cossos de les tortugues marines de les illes i han trobat presència de cadmi, mercuri i plom en una proporció parescuda a la resta de la Mediterrània . Són contaminants procedents, sobretot, dels hidrocarburs.

Antoni Sureda explica que si bé la quantitat d’aquests tòxics no és molt elevada, s’ha de tenir en compte que les tortugues marines s’alimenten de grumers o petits crustacis. Pelàgics grans caçadors com la tonyina o els dofins n’acumulen molt més.

A més, Antònia Solomando, de la UIB assegura que han trobat plàstic en un 90% de les tortugues marines analitzades. Gloria Fernández, de la Fundació Palma Aquarium explica però que la principal causa de mort de les tortugues són les xarxes fantasma, en què queden emmallades o de les quals s’envien fragments quan proven d’amollar-se.

L’any passat, a la mar balear, es detectaren el doble de tortugues en problemes, prop de 80. El 85% de les ateses al Centre de Recuperació de Palma Aquàrium varen sobreviure.

16/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris