Àlex Abrines, campió de l’ACB amb el Barça

L'equip blaugrana derrota al Reial Madrid amb un parcial global de 2-0 a la final del play-off

16/06/2021

Com un huracà. Així va sortir el Barça a la pista del Palau Blaugrana. Enfront, el rival etern, el Reial Madrid. L’objectiu: guanyar i alçar el títol de l’ACB al més aviat possible. Idò a les primeres de canvi, els de Sarunas Jasikevicius deixaren clares les seves intencions. Un Barça liderat per Mirotic, Calathes i Gasol varen situar els culers amb 11 punts d’avantatge sobre els madridistes al primer quart, que va acabar 26-15. En els següents, la història es va repetir. Els catalans deixaren grans cistelles, que aixecaren els pocs privilegiats que pugueren entrar al Palau. El Madrid s’hi veia incapaç, sense forces de poder plantar cara al Barça. Els números del menorquí Sergi Llull varen ser ben discrets, cap punt i 4 rebots en 7 minuts jugats. Ara bé, Pablo Laso va defensar les crítiques al maonès

El paper del mallorquí Rudy Fernández encara va ser pitjor. Un rebot en 16 minuts. Qui va brillar amb llum pròpia va ser Nikola Mirotic. L’exjugador del Reial Madrid va treure de polleguera els seus excompanys. L’altra imatge la va deixar Pau Gasol, que a 3 minuts per acabar el partit va ser subtituït i va rebre l’ovació d’aficionats i dels seus companys. Un adeu que Jasikevicius espera que no es produeixi.

En acabar el partit, Sergi Llull també es va acostar a saludar Pau. A uns els tocava celebrar i als altres recuperar-se de la derrota. Festa grossa a la pista i al vestidor. Tothom banyat per celebrar la denovena Lliga del Barça en la seva història.