X

El PIB cau un 19,9% durant el primer trimestre a les Illes

La CAEB no preveu un creixement positiu fins al 2022. El sector serveis ha experimentat una caiguda del 22,2%

17/06/2021

El PIB cau un 19,9%25 durant el primer trimestre a les Illes

L’any 2021 no ha començat en positiu segons la CAEB. Durant el primer trimestre el retrocés econòmic a les Illes ha estat del 19,9%. La presidenta de la patronal, Carmen Planas, ha afirmat: Queda molta feina a fer per tornar a tenir registres de creixement positius. Probablement no ho aconseguirem fins al 2022″.

Per sectors

El sector serveis ha experimentat una caiguda del 22,2% per les restriccions a la mobilitat i la manca de turisme. En canvi, el sector industrial ha baixat un 7% i ha relaxat la pèrdua de l’11% registrada el trimestre anterior. La construcció va iniciar l’any amb els darrers projectes visats d’abans de la pandèmia, però així i tot ha caigut un 5,4%.

El consum privat ha retrocedit un 22,3% per les restriccions per aturar la tercera onada de la COVID 19 i la manca del consum dels no residents.

Per illes

El millor comportament ha estat per Menorca a causa d’una major diversificació productiva i control de la pandèmia. Ha baixat un 17,3% mentre que a Mallorca la caiguda ha estat del 20,1% igual que a les Pitiüses.

Previsions

Pels pròxims mesos, Planas assegura: “malgrat que encara hi ha un gran component d’incertesa, es previsible que l’economia balear evolucioni amb dades més positives.”

La Caeb insisteix a accelerar el ritme de vacunació per donar seguretat als mercats emissors com el britànic i allargar la temporada turística.

17/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris