X

El judici pel cas Sa Nostra, vist per a sentència

Les defenses dels 4 acusats pel cas Sa Nostra demanen la seva absolució

17/06/2021

El judici pel cas Sa Nostra, vist per a sentència


Son Bordoi, una ‘pilotada’ frustrada que ha duit la cúpula de Sa Nostra al banc dels acusats

El judici pel cas Sa Nostra ha quedat aquest dijous vist per a sentència. A la darrera sessió de la vista, l’exdirector de l’entitat, Pere Batle, ha aprofitat el torn de darrera paraula per defensar el finançament que es va donar al desaparegut promotor Martí Gual i dir “que tornaria a fer el mateix perquè era la millor solució”. També ha comentat que marxa del judici sense saber exactament perquè els acusen. Ha parlat de l’angoixa psicològica que ha patit arran de la causa oberta contra ell i altres dos exdirectius de l’entitat i ha explicat que “Martí Gual va ser un dels millors promotors que he conegut. Penso que si no hagués acudit a ell per incentivar-lo amb un repte professional estaria avui entre nosaltres”.

Aquest dijous, les defenses dels exdirectius de Sa Nostra i de l’exdirectiu de Gual que estan acusats per aquest cas han demanat l’absolució per a tots ells. El primer que ha presentat el seu informe ha estat l’advocat de Pere Batle i Pau Dols, Eduardo Valdivia. El lletrat ha insistit que els seus clients no han comès ni apropiació indeguda ni administració deslleial. I ha recordat que tots els testimonis que han passat per la sala de vistes han coincidit que ni Batle ni Dols es varen enriquir personalment amb les operacions de finançament al promotor Martí Gual. Unes operacions que, segons les acusacions, varen causar un forat milionari a l’entitat. Valdivia ha estat molt contundent en la seva resposta a l’acusació feta per l’advocat de la Sareb que, aquest dimecres, assegurava que a Sa Nostra hi va haver “barra lliure de crèdit”. Diu que el finançament atorgat a les societats Haras i Nueva Palmira, entre els anys 2008 i 2010, sumava prop de 23 milions d’euros. Per tant, considera incoherent que la Sareb reclami als acusats una responsabilitat civil de 144 milions d’euros. L’haurem de denominar “el fons voltor Sareb”, ha ironitzat l’advocat. A més, s’ha queixat que, de nou, culpin Sa Nostra d’atorgar un préstec que es va concedir al 2011, quan l’entitat ja era BMN.

Son Bordoi va ser “una bona estratègia”

En definitiva, ha defensat que l’operació per finançar Son Bordoi va ser “una bona estratègia. Haras va aconseguir un increment de l’edificabilitat amb 750 habitatges i més de 25.000 metres quadrats de sòl comercial. Un actiu que al 2008 tenia 40 milions de càrrega hipotecària va ser valorat, al 2020, en 74 milions d’euros. No va ser una decisió dolenta”. Pel que fa als terrenys de Son Morlà i Son Morlanet Valdivia ha recordat que eren àrees de transició i que es varen “desclassificar i varen passar a ser agrícoles quan estaven en mans de la Sareb”.

17/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris