X

Compte enrere per aconseguir el finançament del parc solar de Son Salomó

Els promotors tenen dos mesos i mig per tancar un acord i tenir temps d'executar el projecte

17/06/2021

Compte enrere per aconseguir el finançament del parc solar de Son Salomó

Els promotors del parc solar de Son Salomó tenen dos mesos i mig per tancar l’acord de finançament que desbloquegi el projecte de renovables més important de Balears. Es donen fins al setembre per trobar una empresa amb la qual signar un contracte de venda d’energia a llarg termini amb una comercialitzadora. És una operació habitual per la qual l’empresa que genera l’energia renovable es garanteix un preu fix a llarg termini que, al mateix temps, li serveix d’aval davant l’entitat bancària a qui vol demanar finançament.

Es fixen el mes de setembre com a data límit per tenir temps d’executar el projecte, que preveuen que tardarà un any des de l’inici de les obres. I és que l’ampliació de Son Salomó ha de ser una realitat a finals del 2022 si no vol perdre els 8 milions d’ajudes públiques del que és beneficiari.

Els preus d’energia neta que es negocien ara son més baixos que fa un temps, la qual cosa suposa una dificultat afegida a l’operació. I és que la major oferta de renovables que hi ha cada vegada al mercat fa que davallin els preus perquè hi ha més competència.

17/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris