X

Armengol defensa la descentralització de l’Estat i un sistema de finançament més just

Pel que fa a la insularitat, ha recordat que té com a conseqüència una manca d'inversió per part de l'Estat en infraestructures bàsiques

17/06/2021

Armengol defensa la descentralització de l’Estat i un sistema de finançament més just

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat a Barcelona la descentralització de l’Estat i un sistema de finançament més just. Ho ha dit a la reunió anual del Cercle d’Economia, a la sessió dedicada a discutir el model territorial per millorar l’economia espanyola. La presidenta de les Illes ha apostat per l’avanç d’Espanya cap a un estat “més federal, des del pacte i l’acord”, i des de la presa de decisions “conjunta”. També ha explicat la situació de desavantatge competitiva en què es troben les Balears, a causa de la insularitat i el sistema de finançament actual.

Pel que fa a la insularitat, ha recordat que té com a conseqüència una manca d’inversió per part de l’Estat en infraestructures bàsiques, així com un major cost de vida per a la ciutadania i una menor competitivitat per a les empreses, degut a l’elevat cost del transport. “No estic d’acord en el sistema radial, però és que hi ha territoris que ni tan sols entram en el repartiment d’aquesta Espanya radial”, ha conclòs la presidenta.

17/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris