X

Previsió del cap de setmana: niguls, cels enterbolits i algun ruixat

Els pròxims mesos ens esperen nits tropicals i màximes per damunt dels 35 graus

18/06/2021

Previsió del cap de setmana: niguls, cels enterbolits i algun ruixat

Aquesta segona setmana del mes de juny, prèvia al solstici d’estiu, ja ens ha deixat un bon tast del que poden ser aquests pròxims mesos. Nits tropicals, temperatures màximes per damunt dels 35ºC i cels enterbolits amb niguls mitjans i alts i calitja.

La presència d’un solc d’aire fred fent frontera al litoral mediterrani peninsular ens deixarà un cap de setmana amb matisos pel que fa a les temperatures però amb un ambient bastant semblant al dels darrers dies pel que fa al cel.

Aquest divendres tot i haver començat amb bastants clarianes, acabarà amb un augment dels niguls i la possibilitat de qualque ruixat feble i tempesta aïllada de matinada que vendrà acompanyada de terra roja.

Dissabte

Cel tapat i enterbolit amb presència de niguls mitjans i alts que poden deixar qualque ruixat puntual, sempre acompanyat de fang. Les temperatures mínimes tornaran a pujar entre 1-3 ºC després de la breu refrescada d’anit passada. Les màximes quedaran entre els 27 – 33 ºC.

Vent del sud-oest fluix amb qualque redol de maror al sud de les illes. A la resta marejol.

Diumenge

Per tancar la setmana, arribarà un front fred poc actiu que no ens deixarà precipitacions significatives, però si un canvi de masses d’aire que provocarà una refrescada de les temperatures. No farà fred, però sí que els termòmetres tornaran als valors propis per aquesta època de l’any.

Matí amb restes de niguls mitjans i alts que aniran donant pas a un ambient més destapat al llarg del dia. Així i tot, el cel no quedarà del tot net, ja que la massa de pols en suspensió ens acompanyarà encara una sèrie d’hores. Vent del sud-oest amb àrees de maror a la costa esposada a n’aquest vent. Les ones poden arribar al 1 m d’altura.

Dilluns, donarem la benvinguda a l’estiu astronòmic amb un temps més agradable. Predomini del sol amb qualque nigul baix residual i temperatures màximes pròpies per l’època, al voltant dels 27 a 31ºC.

18/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris