X

Una de cada quatre persones amb COVID persistent millora quan es vacuna

Per contra, gairebé una de cada cinc, empitjora quant a freqüència i intensitat dels símptomes de la malaltia

19/06/2021

Una de cada quatre persones amb COVID persistent millora quan es vacuna

Parlant de la vacunació, una enquesta revela que només una de cada 4 persones que pateix la covid persistent, és a dir, que té símptomes de la malaltia molt després de contagiar-se i de rebre’n l’alta hospitalària, nota millora amb la vacuna i una de cada 5 empitjora. Es calcula que mig milió de les persones que s’han contagiat de coronavirus a Espanya encara pateixen les seqüeles de la malaltia.

Les persones enquestades són pacients de Covid persistent. La meitat d’ells fa més d’un any que tenen símptomes de coronavirus. Molts són professionals sanitaris que encara ara pateixen, entre altres, malestar general, mals de cap, dèficit de concentració, o dificultat per respirar. A tots ells se’ls ha vacunat i s’ha arribat a la conclusió que la meitat no ha notat cap canvi, un 26% ha millorat i un 18% ha empitjorat els símptomes amb la vaccinació.

Per això, els experts recomanen poder identificar aquestes persones i recomanar que no es vacunin.

Aquesta enquesta s’ha realitzat per la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família, que organitza el congrés mèdic a Palma aquesta setmana. Demanen més recursos a l’administració per ajudar les persones que tenen Covid persistent.

19/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris