X

Minva la presència de megaiots al port d’Eivissa

L'Autoritat Portuària exigeix reservar els amarraments quinze dies abans, fet que fa que molts bucs desisteixin cansats de tanta burocràcia 

20/06/2021

Minva la presència de megaiots al port d’Eivissa

La façana del Port d’Eivissa està marcada en aquest inici de temporada per una absència molt ressenyable: la dels megaiots. La seva presència atreia centenars de turistes, i afavoria els comerços de la zona.

L’explicació es trobaria en l’antelació que s’exigeix enguany a aquests vaixells a l’hora de reservar un amarrament al Port d’Eivissa, concretament 15 dies. El motiu és que aquesta temporada és la mateixa Autoritat Portuària qui s’encarrega de llogar aquests amarraments, una situació provisional fins que es resolgui el concurs d’adjudicació de la nova concessionària, que en cap cas serà abans de la fi de l’estiu.

Amarraven aquí, a la part final del port i aconseguien que milers de turistes hi passegessin, atrets per les seves dimensions i el luxe que desprenien.

Els comerciants i restauradors a aquesta zona asseguren que la seva absència afecta de manera greu els seus negocis.

Autoritat Portuària s’encarrega de llogar aquesta temporada els amarraments de la dàrsena de llevant, la destinada als megaiots. Però la burocràcia és tan elevada que els bucs desisteixen i acaben fondejant a altres indrets de la costa. Les caixes dels comerços i restaurants del port són els danys col·laterals d’aquesta absència

Autoritat Portuària s’ha compromès aquesta setmana a mirar de rebaixar l’exigència d’antelació que demanen als bucs per fer la reserva d’un amarrament que ara mateix és de 15 dies. Han assegurat davant l’Associació de Nàutica de la PIMEEF que tractaran que és redueixi fins a com a màxim 5 dies.

Tot i això el nombre d’amarraments al port destinats als megaiots, uns 15, també s’ha vist reduït a la meitat. I és que ara hauran de compartir espai amb els vaixells de transport regular de passatgers que també atracaran en aquest punt.

20/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris