X

La contractació d’animació es redueix un 40% als hotels

Les empreses esperen reactivar la feina amb l'arribada del turisme britànic i l'obertura d'hotels, i poder allargar la temporada

20/06/2021

La contractació d’animació es redueix un 40%25 als hotels

Un altre col·lectiu que ha vist minvada en gran part la seva feina és l’animació, que entretén els clients dels hotels amb activitats, tallers i espectacles. Una plantilla que s’ha reduït gairebé un 40% i que ara, amb la desescalada, reprèn a poc a poc la feina. És el cas de l’empresa de serveis d’animació Acttiv&Cosmo. Avui dia té una cinquantena de treballadors fent feina en 26 hotels de Balears. L’any 2019 eren 127 empleats. Com la resta del sector turístic de les Illes, esperen la reactivació del turisme britànic per augmentar la seva activitat i sobretot, destaca el seu director, Josep Canals, permetria allargar la temporada.

Les normes sanitàries contra la COVID impedien fer moltes de les activitats d’animació que s’ofereixen als hotels perquè no es podia mantenir la distància de seguretat o es compartia el material entre diverses persones. Per això, Acttiv&Cosmo va editar ja la temporada passada un Manual de bones pràctiques en què es detalla què es pot fer i què no. Un catàleg amb més de 800 propostes que sí es poden realitzar i compleixen la normativa anticovid.

La incertesa i la baixa ocupació han forçat algunes cadenes hoteleres a prescindir de les empreses externes i contractar pel seu compte els animadors. Així, aquests ara són personal propi de l’hotel i es pot ampliar o reduir la plantilla segons les necessitats. Un factor que redueix encara més la feina de les empreses d’animació.


 IB3´àudios Escolta la notícia completa a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio

20/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris