X

La variant india provoca 1 de cada 10 positius de Covid a les Illes

De cada vegada és més predominant i no es descarta que hi hagi transmíssió comunitària d'aquesta variant

21/06/2021

La variant india provoca 1 de cada 10 positius de Covid a les Illes

La variant índia guanya terreny a les Illes. Es va detectar per primera vegada a final de maig amb una sèrie de positius anecdòtics associats a un brot. Ara, un mes després, 1 de cada 10 casos seqüenciats en el laboratori de Microbiologia de Son Espases són d’aquesta variant.

Per ara, Mallorca és on més casos s’han detectat de la variant delta, seguida d’Eivissa. A Menorca i Formentera, de moment, no n’han trobat cap. Això, però, podria canviar, ja que s’espera que aquesta variant sigui cada vegada més predominant i no es descarta que hi hagi transmissió comunitària.

Per això, ara seqüencien tots els casos de coronavirus importats. L’efectivitat de la primera dosi de la vacuna en la variant índia cau fins al 40%. Per aquest motiu, el doctor Oliver considera que seria recomanable avançar la inoculació de la segona dosi del vaccí i fer la desescalada a poc a poc.

Amb tot, no s’espera que l’impacte de la variant delta sigui molt significativa a les illes per la bona situació epidemiològica de l’arxipèlag. Ara per ara, la variant predominant del coronavirus a les illes continua sent la britànica amb un 65% dels casos seqüenciats. La segueix la novaiorquesa, i, per darrere, la brasilera i la sud-africana.

21/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris