X

Els hotels pont acullen 84 persones en aïllament per COVID-19

El 32,5% de la població balear ja ha rebut les dues dosis de la vacuna anticovid

21/06/2021

Els hotels pont acullen 84 persones en aïllament per COVID-19

La franja d’entre 16 i 29 anys és la que encara no ha començat a vacunar-se i és la que està experimentant més contagis. Tot i això l’estabilització de la incidència acumulada a 14 dies a les Illes Balears és una evidència des de fa setmanes. Tenim 42 casos per 100.000 habitants. Actualment hi ha a les Illes 19 persones ingressades a planta per COVID-19 i 9 a les Unitats de cures Intensives dels hospitals de Balears.

Salut ha habilitat un hotel pont a cada una de les illes. actualment hi ha 84 persones en aïllament en aquests hotels: 12 a Eivissa, 5 a Formentera, 9 a Menorca i 58 a Mallorca. en aquests hotels hi fan la quarantena  els contactes estrets o els familiars de persones positives.

El doctor Javier Arranz ha explicat que la variant Alfa podria estar experimentant un retrocés davant la variant Delta. Tot i això, des de Salut recorden que la vacunació amb la pauta completa és la millor eina per lluitar contra qualsevol variant. Les dues dosis de la vacuna evita el 90% de les hospitalitzacions i evita també la malaltia. A les Illes Balears hi ha actualment el 52% de la població diana amb un dosi i el 32’5% de la població que ha completat la pauta.

De l’anunciada retirada de la màscara a partir del dissabte, el doctor Arranz ha senyalat que Balears viu un bon moment per afrontar aquesta mesura però ha recordat que encara haurem de dur, tot i que sigui a la butxaca, la màscara una estona més.

21/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris