X

PIMEM demana la fi de les restriccions en la restauració

Creuen que ja no té sentit la regulació quinzenal de les activitats per part del Consell de Govern

21/06/2021

PIMEM demana la fi de les restriccions en la restauració

La patronal Restaurants Bars i Cafeteries Mallorca (RBC, antiga PIMEM Restauració) qualifica de “maquillatge” les mesures de desescalada del sector i demana la tornada a la normalitat, sense restriccions.
RBC també critica que empreses i autònoms troben moltes dificultats per poder accedir a les ajudes directes de 855 milions del govern central.

Han llençat una campanya en xarxes amb videos on critiquen el Govern per les restriccions al seu sector i l’acusen de falta de diàleg.

La patronal de PIMEM creu que les darreres mesures de desescalada són un “pur maquillatge”. Asseguren que només els bars i restaurants de les zones turístiques han notat un increment de la facturació i que les pèrdues són abundants. Preveuen una temporada alta amb aproximadament el 50% de la facturació del 2019.

Reclamen la tornada a la normalitat, amb l’aplicació dels horaris i els aforaments que marquen les llicències. “El que no pot ser és que cada quinze dies ens canvïin les regles del joc”, ha dit la presidenta Eugència Cusí, en referència a les mesures de desescalada que aprova quinzenalment el Consell de Govern. Les bones dades epidemiològiques, diuen, els donen la raó.

També critiquen que les ajudes directes de l’Estat arriben tard, són difícils de tramitar i deixen fora molts restauradors que han utilitzat el seu patrimoni personal o familiar per pagar deutes.

La patronal CAEB Restauració creu que l’ampliació dels horaris nocturns i el fet de poder consumir a les barres sí que ha donat alegria al sector i reclama una obertura progressiva a mesura que avanci la vacunació.

21/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris